EcomTrainer

Kender du

EcomTrainer?

EcomTrainer er udviklet til at give dine eleverne en forståelse for, hvordan man rent praktisk arbejder i forskellige digitale værktøjer.

Digitalt træningslokale til dine elever

Ecomtrainer er et online træningsunivers udviklet af Videnscenter for Digital Handel, hvor undervisere og elever b.la. kan træne praksisnære digitale færdigheder indenfor:

  • Mailchimp – lær at bruge værktøjet, som er kilden til billig eksponering overfor kunder, der aktivt har sagt ja tak til markedsføring.
  • Facebook – viser hvordan eleverne opretter en professionel Facebookside, og hvordan annoncer administreres.
  • Instagram – nå nye målgrupper på det billedbårne medie. Der er instruktioner i brugen, samt annonceopsætning.
  • Google Analytics – lær dine elever at læse  data fra dashboardet, og hvorfor det er en kilde til evig inspiration og analyse om sine kunder og forretning.
  • Canva – grafisk værktøj til at designe opslag, banner og lign.
  • Woomio – et søgningsværktøj til Instagram til at finde den rette influencer. Dette værktøj kan med fordel kobles til segmentering og målgruppevalg.
  • GoogleAds – giver forståelse og overblik for annoncering. Der kan med fordel skabes kobling til virksomhedsøkonomi, IT og dansk.

EcomTrainer er værktøjsbåret

Hvert værktøj I EcomTrainer består af :

  1. Videointroduktion
  2. Mindre stimulatingsopgave hvor elever kan sikre, at han/hun har forstået introduktionsvideoen
  3. Vejledning og link til, hvordan eleven kan komme påbegynde træningen.

Praksisnære løsningsforslag

Eleverne kan anvende et eller flere værktøjer fra EcomTrainer I deres praksisnære løsningsforslag. Hvis eleverne anvender EcomTrainer, kan de tage screendumbs af løsningen og indsætte i det materiale, som de afleverer.

Det er IKKE et krav, at de studerende skal anvende EcomTrainer i deres løsningsforslag.

Hold materialet hemmeligt

Vigtigt: Det er vigtigt, at elevernes materiale IKKE offentliggøres. Hvis en elev fx vælger at oprette en Facebookannonce, skal siden/opslaget skjules, så Pleasants  kunder ikke vildledes. Underviseren skal tydeliggøre, at eleverne arbejder med en eksisterende virksomhed.

Start med Ecomtrainer inden EO1

Skal eleverne have en god oplevelse med både EuxBizCup og EcomTrainer, er det en rigtig god idé at introducere værktøjerne og EcomTrainer et godt stykke tid inden, I afvikler EO1. Eleverne har nok at gøre med at tage stilling til et ny måde at arbejde på i EO1, hvad et konkret løsningsforslag er og meget andet de skal have i hovedet. Derfor er det en god idé, at de har været på EcomTrainer-platformen og har stiftet bekendtskab med nogle af værktøjerne på forhånd, så de kan gå i gang med at bruge dem, fremfor først at skulle sætte sig ind i både platform og værktøj inden, de kan nå til det konkrete de arbejder med.

Adgang til EcomTrainer

Alle elever og undervisere med UNIlogin kan gratis tilgå Ecomtrainer, hvis din skole har underskrevet databehandler- og brugsaftalen. Kan du ikke få adgang, kontakt Flemming Jessen på mail flmj@digitalhandel.dk  eller telefon 2541 3611.

Tag mig til EcomTrainer