Vigtig viden

Baggrund

…og meget mere

Denne side er til information og spørgsmål, som I ikke umiddelbart får svar på i videoerne og andre steder. Find bl.a. svar fra virksomheden på jeres spørgsmål, få et indblik i hvad der kendetegner produkterne der bliver solgt, ord- og begrebsforklaringer.

Mere viden

Hvad betyder regenerativt jordbrug?

Regenerativt landbrug er en måde at dyrke jorden på, der fokuserer på at forbedre miljøet og økosystemet. I stedet for bare at tage ressourcer fra jorden, handler det om at give noget tilbage og sørge for, at jorden bliver bedre og sundere over tid. Det gør man bl.a. på følgende måder:

 

Sund jord
Regenerativt landbrug arbejder på at forbedre jordens kvalitet ved at øge indholdet af organisk materiale. Det betyder, at jorden bliver bedre til at holde på vand og næringsstoffer, hvilket gør planterne sundere.

 

Biodiversitet 
Det betyder at have mange forskellige slags planter og dyr på gården. Dette hjælper med at skabe et mere stabilt og modstandsdygtigt økosystem.

 

Dækkeafgrøder
Man planter afgrøder, som ikke skal høstes, men som beskytter og forbedrer jorden, f.eks. ved at forhindre erosion og tilføre næringsstoffer.

 

Integreret dyrehold
Dyr, som køer og får, kan græsse på markerne og bidrage med naturlig gødning, hvilket hjælper planterne med at vokse bedre.

 

I bund og grund handler regenerativt landbrug om at tage sig godt af jorden og naturen, så de kan tage sig godt af os i fremtiden. Det er en bæredygtig og fremtidsorienteret måde at drive landbrug på, som kan hjælpe med at bekæmpe klimaforandringer og sikre fødevareforsyning i mange år fremover.

Hvad betyder biodiversitet?

Regenerativt landbrug er en måde at dyrke jorden på, der forbedrer miljøet. En vigtig del af dette er biodiversitet.

Biodiversitet betyder, at der er mange forskellige slags planter, dyr og mikroorganismer i et område. I regenerativt landbrug er det vigtigt, fordi:

 

Sund jord:
Forskellige planter hjælper med at tilføre forskellige næringsstoffer til jorden, hvilket gør den mere frugtbar.

 

Skadedyrsbekæmpelse:
En mangfoldighed af planter og dyr kan naturligt bekæmpe skadedyr uden brug af kemikalier.

 

Stabilt økosystem:
Når der er mange forskellige arter, kan økosystemet bedre modstå sygdomme og klimaforandringer.

 

Ved at have et varieret landskab med mange forskellige arter skaber regenerativt landbrug et sundere og mere modstandsdygtigt miljø.

Links

Nøddebazaren finder du på: www.nøddebazaren.dk

Herfra kan du navigere ud til de forskellige kanaler (Facebook, Instagram mm.), eller du kan tilmelde dig nyhedsbrevet, og få indsigt i, hvad det indeholder.

 

Konkurrenterne
I videoen om konkurrenterne, nævner Mads Colombani. Dem kan du se her: www.colombani.dk

Må jeg bruge ChatGPT?

Det korte svar er ja, men der er regler!

 

JA, når det drejer sig om idégenerering, hjælp til forslag (fx lav en liste med 5 opslag til Instagram), hjælp til forståelse af forretningsmetoder og en sparringspartner på linje med andre kilder og hjælpemidler der findes i din hverdag.

MEN: Når du bruger ChatGPT så vær åben om det, og læg dit prompt og ChatGPTs svar med som bilag. Hvis dit forslag bliver sendt videre som skolens bedste, vil det hverken trække op eller ned, hvis du har brugt ChatGPT.

Dit forslag vil blive vurderet ud fra, om det 1) er realistisk, 2) er implementerbart og 3) skaber værdi for Pleasant.

 

NEJ, hvis du har tænkt dig at lade ChatGPT skrive hele din opgave.

Hvad er "Knæk afgiften"?

Der bliver flere steder refereret til projektet Knæk afgiften. Knæk afgiften var et projekt, der gik ud på at afskaffe en tilsyneladende omkostningsfuld afgift, der var lagt nødder.

Kampagnen kørte primært over Facebook gennem egen side, som du kan besøge her: Knæk afgiftens Facebookside

Der var især en populær video, der forklarer om formålet: Knæk afgiften video (link til Facebook)

Eksempel på nyhedsbreve

Fra: Nøddebazaren

Sendt: 24. marts 2024 12:32

Til: 

Emne: En nøddedrøm går i opfyldelse

Vi ser frem til at levere danske nødder ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­

Klik her for at gå til nøddebazaren.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål til Nøddebazaren

 

Det er ikke tilladt for dig at kontakte Nøddebazaren, imens I arbejder på projektet. Men har du spørgsmål til virksomheden, som du ikke kan finde svar på her på sitet, så er der alligevel mulighed for at få svar.

Få din underviser til at sende spørgsmålet til denne mail. Herfra bliver det sendt videre til Nøddebazaren, som (måske) vil svare, og det vil efterfølgende blive offentliggjort her.

Forbehold:

Det er ikke sikkert, at der vil blive svaret på dit spørgsmål. Muligvis er det et svar, der er hemmeligt, eller også findes der ganske enkelt ikke et svar. Spørgsmålet vil dog under alle omstændigheder blive offentliggjort, men svaret vil stå som ‘Intet svar’.

Svartiden vil typisk være 24 timer, så overvej om det er ventetiden værd i forhold til at lave et skøn, et gæt eller antage noget.

Kan vi få adgang til et detaljeret regnskab?

Da Nøddebazaren er et ApS, er det muligt at finde regnskabet online. Der vil ikke blive udleveret yderligere.