Vigtig viden

Baggrund

…og meget mere

Denne side er til information og spørgsmål, som I ikke umiddelbart får svar på i videoerne og andre steder. Find bl.a. svar fra virksomheden på jeres spørgsmål, få et indblik i hvad der kendetegner produkterne der bliver solgt, ord- og begrebsforklaringer.

2 rigtig vigtige

 

Pleasant arbejder ikke med

    1. Udsalg
    2. Rabatter

Årsagen er bl.a, at tøj har en værdi, og du kun skal købe det tøj, som du har brug for.  Pleasant beskriver det således:

Først og fremmest mener vi, at det er vigtigt at designe med omtanke, producere af høj kvalitet og prissætte produkterne derefter. Det er vigtigt at fastholde den værdi. Tekstil er en værdifuld ressource, og den fortjener også at blive behandlet derefter i markedsføring og salg.”  

Dyk mere ned i Pleasants værdier på deres hjemmeside.

 

Hvad betyder det for mig?

Det betyder, at du i dit løsningsforslag ikke skal lave en facebookkampagne med 10% rabat, lave et nyhedsbrev, hvor nye kunder får 15 % rabat, foreslå udsalg i maj måned, når der går børnepenge ind eller noget i den dur.

Du skal i stedet for tilbage til de gode gammeldags dyder om at drive forretning og gå i retningen af produktets egenskaber, hvad kundens udbytte ved at købe hos Pleasant osv. Husk på al din teori fra fagene du arbejder med og bind det op på en praktisk løsning.

Mere viden

Hvad er en cirkulær forretningsmodel? (Kort video)

Se den korte video, hvor du får svar på, hvad en cirkulær forretningsmodel er. For den er grundlæggende for at forstå, hvilken virksomhed Pleasant er.

Hvad betyder 'upcycled'? (kort video)

Få en ganske kort forklaring på, hvad upcycled betyder. Det er vigtigt, da det er grundlæggende for Pleasants produkter og forretningsmodel.

Hvad betyder footprint? (Kort video)

Der bliver talt om et produkts footprint, og at Pleasants produkter har et mindre footprint, men hvad betyder det? Få en hurtig forklaring her.

Hvad betyder deadstock? (kort video)

Pleasants produkter er lavet af upcycled materiale og deadstock. Upcycled er forklaret ovenfor, men hvad er deadstock? Få en hurtig forklaring her.

Links

Pleasant har mange kanaler, og du kan navigere rundt fra deres hjemmeside Pleasant.dk. 

I bunden af siden finder du links til de andre kanaler de markedsfører sig på – så er du sikker på, at du lander på de rigtige sider, når du skal i gang med din analyse og løsningsforslag.

Må jeg bruge ChatGPT?

Det korte svar er ja, men der er regler!

 

JA, når det drejer sig om idégenerering, hjælp til forslag (fx lav en liste med 5 opslag til Instagram), hjælp til forståelse af forretningsmetoder og en sparringspartner på linje med andre kilder og hjælpemidler der findes i din hverdag.

MEN: Når du bruger ChatGPT så vær åben om det, og læg dit prompt og ChatGPTs svar med som bilag. Hvis dit forslag bliver sendt videre som skolens bedste, vil det hverken trække op eller ned, hvis du har brugt ChatGPT.

Dit forslag vil blive vurderet ud fra, om det 1) er realistisk, 2) er implementerbart og 3) skaber værdi for Pleasant.

 

NEJ, hvis du har tænkt dig at lade ChatGPT skrive hele din opgave.

Spørgsmål til Pleasant

 

Det er ikke tilladt for dig at kontakte Pleasant, imens I arbejder på projektet. Men har du spørgsmål til virksomheden, som du ikke kan finde svar på her på sitet, så er der alligevel mulighed for at få svar.

Få din underviser til at sende spørgsmålet til denne mail. Herfra bliver det sendt videre til Pleasant, som (måske) vil svare, og det vil efterfølgende blive offentliggjort her.

Forbehold:

Det er ikke sikkert, at der vil blive svaret på dit spørgsmål. Muligvis er det et svar, der er hemmeligt, eller også findes der ganske enkelt ikke et svar. Spørgsmålet vil dog under alle omstændigheder blive offentliggjort, men svaret vil stå som ‘Intet svar’.

Svartiden vil typisk være 24 timer, så overvej om det er ventetiden værd i forhold til at lave et skøn, et gæt eller antage noget.

Kan vi få adgang til et detaljeret regnskab?

Nej – der er de oplysninger I finder her og andre steder, der er offentlig tilgængelige.